Berichten

Autoschade herstellen met een spuitbus: mogelijkheid of mythe?

Autoschade herstellen met een spuitbus

Autoschade herstellen met een spuitbus

Autoschade herstellen met een spuitbus

Je autolak laten repareren is iets waar je tegenwoordig gemakkelijk honderden euro’s voor neertelt. Er zijn veel alternatieven op de markt gekomen. Maar zijn er alternatieven die echt werken en hun geld waard zijn?
Velen zweren erbij dat het mogelijk is om autoschade te herstellen met een spuitbus. Dit zorgt ervoor dat de kosten enorm gedrukt worden. Daarbij is het tegelijkertijd een effectieve manier om de autoschade te herstellen. Aangezien krassen en deuken vervelende plekken kunnen worden(die opvallen), is het belangrijk de autolak zo snel mogelijk terug in orde te brengen.
Verschillende bedrijven, zoals Spotrepair Fonteyn zijn op de markt gekomen om mensen een goedkoop alternatief aan te bieden. Dit door het mogelijk te maken om autoschade zelf te herstellen.

Hoe werkt herstellen met een spuitbus?

De spuitbus hanteren is gemakkelijk.  Maar voor een optimaal resultaat is het aangewezen eerst de ondergrond egaal te maken. Daarna te schuren en/of te plamuren om vervolgens stof en vetvrij te maken. En als laatste te behandelen met een primer. Als je hierna de autolak kleur aanbrengt, zal de herstelling zeer vlot verlopen. Belangrijk bij het kiezen van de kleur is de kleurcode, waardoor dezelfde kleur lak gekozen kan worden. Afwerking met blanke lak zorgt voor een hoogglans eindresultaat. Daar integen  bij een uni kleur is het afwerken met een blanke lak niet nodig.

Is herstelling mogelijk op elk auto-onderdeel?

Afhankelijk van de grootte van de schade en de plaats, zijn herstellingen mogelijk. Soms blijven reparaties licht zichtbaar omwille van een kleurverschil op een liggend deel van de auto.
Aan de zijkant van de auto is herstelling altijd mogelijk, net als op de onderzijde van de auto. Ook de voor en achterbumper zal weinig of geen problemen geven.
Kleine probleempjes kunnen zich voordoen op grote oppervlakten zoals het dak, de motorkap en de koffer. Toch is het mogelijk alternatieven zoals restyling (uitdeuken zonder spuiten) met autolak te combineren om de herstelling te optimaliseren.
Door de op maat gemaakte autolak zullen krassen en lakschade niet meer zichtbaar zijn, waardoor je auto er weer gloednieuw uitziet en dit aan een voordelige prijs.

De belangrijkste voordelen op een rijtje

Een van de belangrijkste voordelen is dat het beschadigde auto-onderdeel niet verwijderd hoeft te worden, waardoor je veel tijd en geld bespaart.
De kwaliteit van de autolak in een spuitbus zowel de primer, kleur als de blanke lak de laatste jaren sterk zijn verbeterd, zeker op het gebied van droging.

Ook is de autolak verkrijgbaar in alle denkbare kleuren. Weet je de kleurcode van je auto? Dan is de juiste lakkleur snel besteld. De kleur ter plaatse op maat laten aanmaken en de auto herstellen met de spuitbus bespaart ook enorm veel tijd.
Het is mogelijk om als hobby schadehersteller zelf aan de slag te gaan en een reparatie uit te voeren in het comfort van je eigen garage of carport.
Als laatste is herstellen met een spuitbus ook voordeliger dan je auto laten repareren en is het milieuvriendelijk doordat de schadelijke stoffen van het drijfgas tegenwoordig sterk zijn gereduceerd.

Werkt het of werkt het niet?

Je auto herstellen door middel van een spuitbus blijkt dus effectief te werken en is voor mensen die geen geld te veel hebben een goedkope oplossing om lakschade te laten verdwijnen.
Ben je nog niet helemaal overtuigd? Ga dan snel naar ons Youtube kanaalLees meer over de producten, bekijk video’s en ontdek hoe je thuis zelf aan de slag kan gaan.

Relatest posts

auto wassen
Top