Waar staat de kleurcode van mijn auto

Waar vind ik mijn kleurcode?

 kleurcode van mijn auto,Waar staat hij

kleurcode zoeken?Waarschijnlijk heb je het zelf al wel eens meegemaakt. Je merkt een klein krasje op je wagen en wilt dit zelf wegwerken met een kleurstift. Maar welke kleur heb je nu exact nodig?
Maar waarom moet daar nu een heel artikel aan gewijd worden, zie ik je nu denken? Ik heb een blauwe auto dus ik ga snel een blauw stiftje halen. Toch?
Dat zou je inderdaad denken maar ik kan je uit eigen ervaring zeggen dat niet alle soorten blauw gelijk zijn.
Zo heb je bijvoorbeeld :

  • Opal Silver Blue Metallic
  • Eternal Blue Pearl
  • Harvard Blue Pearl
  • Concord Blue Metallic
  • Saxony Blue Metallic

En hier heb ik het alleen maar gehad over enkele soorten blauw van een Honda Civic. Er zijn duizenden verschillende kleurcodes in het assortiment. Elk merk gebruikt andere kleuren (die vaak op elkaar lijken) die dan nog eens kunnen verschillen per model een jaartal.

Maar is het dan zo erg als ik niet exact dezelfde kleur heb? 

Je kan natuurlijk geluk hebben en een kleur kopen die er zo hard op trekt dat het bijna niet opvalt. Maar 3/4 van de tijd zal je krasje nog duidelijker zichtbaar worden vanwege het kleurverschil.

Waar vind ik nu mijn autokleur?

Elke autofabrikant heeft een eigen kleurcoderingssysteem wat ervoor zorgt dat je soms even moet zoeken.
Maar geen zorgen, moet onze duidelijke instructies heb je de kleurcode van je wagen zo gevonden.
De belangrijkste eerste stap is om in je instructieboekje te gaan kijken. Soms staat de exacte kleur hier in. Dit kan je veel zoekwerk besparen. Maar vaak zijn het algemene boekjes waar de exacte kleurcode niet instaat.
In het algemeen zijn er op je wagen enkele algemene plaatsen waar de kleurcode vaak voorkomt.

  • Aan de binnenkant van de kofferklep
  • De binnenkant van je motorkap
  • Op het voorfront of op het binnenscherm onder de motorkap
  • In de deur van de bestuurder aan de binnenkant ter hoogte van de buitenspiegel of op de deurstijl onderin net boven de dorpel

Zijn er andere manieren?

Misschien, dit hangt waar af van de auto zelf.
Als je weet waar je VIN (Voertuig Identificatie Nummer) plaatje hangt kan deze je al aardig op weg helpen. Hier vind je alle variabele gegevens zoals kleurnummer en bekleding mee terug. Maar voor recentere auto’s kan je dit meestal opvragen bij de dealer.
Er bestaan ook kleurenscanners die perfect de kleur van je wagen bepalen. Maar we gaan er van uit dat je deze niet thuis hebt liggen, of er een paar honderd euro voor over hebt om deze in de winkel te gaan halen.

Bij elke auto kan je op een andere manier de autokleur terugvinden. Op ons Youtube kanaal staan enkele filmpjes waarin we uitleggen hoe en waar je welke kleur voor welk model terugvind.

Als dit nog steeds niets zou opleveren mag je ons altijd contacteren.We plaatsen regelmatig nieuwe filmpjes op ons Youtube kanaal. Als je ons contacteert kunnen we misschien zelfs speciaal een filmpje voor jou oploaden met jouw auto.
We helpen je met veel plezier verder.

Terug naar berichten

Relatest posts

Top