Vraag en Antwoord spuitwerk

Spuitwerkt met Voorbereiding

Waar staat de kleurcode van mijn auto?
Bij de meeste recente automerken staat de kleurcode in de linker of rechter deurstijl onderaan.Bij de wat oudere modellen staat die meestal onder de motorkap tegen het schutbord of op het binnenscherm.

Hoe grof schuur ik de plamuur voordat ik de filler aanbreng?
Bij een grotere deuk kun je beginnen met korrel 80 maar deze moet goed na geschuurd worden met korrel 180 en 280.Als laatste schuur je de randen van de korrel280 na met P400,dit uiteraard allemaal droog schuren.

Hoe grof schuur ik de Primer/Filler?
De primer/filler schuur je met P800 bij voldoende laagdikte,daarna schuur je de primer,filler na met P1000.Bij lichte kleuren zoals zilver grijs metallic moet je de primer/filler goed na schuren met P1200 ander krijg je onherroepelijk schuurkrassen.

Hoe lang moet ik de Primer/Filler laten drogen?
De Primer /Filler laat je minimaal een uur drogen bij 20 graden,bij hoge laagdikte is het beter om de primer/filler 2 uur te laten drogen bij 20 graden.Dit is een belangrijk aspect voor een goed eindresultaat.

Hoe breng ik de metallic kleur aan?
De autolak kleur breng je aan in 2 vloeiende lagen van links naar rechts te spuiten. Dwz.spuit een vloeiende laag 1,laat deze 10 minuten drogen(dit is zichtbaar omdat de kleur dan mat gaat worden). Vervolgens een 2e vloeiende laag ,deze ook een 10 minuten laten drogen als laatste de 3e laag autolak die je spuit met een grotere afstand en een snellere beweging. Je laat de lak als het ware erop nevelen.Ook deze laat je ook een minuut of 10 drogen voordat je de blankelak aanbrengt.

Hoe breng ik de uni kleur aan?
De uni kleur spuit je in 2 lagen. Laag 1 vloeiend laag deze laat je een 10 minuten drogen,vervolgens laag 2

Zakkers in mijn spuitwerk ,wat nu!
Heb je teveel blankelak op een plaats gespoten dan bestaat de kans op zakkers. Heb je een 2k blankelak gebruikt dan heb je de meeste kans dat je ze kunt eruit kunt krijgen. Gebruik een schuurvel P2000 en bv. Een plamuurrubber en maak dan de schuurbeweging diagonaal of draai het rond op de zakker. Is deze niet meer zichtbaar dan vervolgens met P3000 handvel of Trisact P3000 op de machine naschuren. Deze dan polijsten met de machine en de polijstpasta CP120. Bij de 1K blankelak is dit ook mogelijk maar ben voorzichtig ivm de minder hoge laagdikte.

PPG Product

nexa automotive
Top