Auto wassen zonder hem te krassen

Auto wassen zonder hem te krassen Handige Tips

Handige tips om uw auto met de hand te wassen zonder hem te krassen. Ook voor een simpele ingreep als je oldtimer schoon en beschermd houden, heb je de juiste trucs nodig: Met deze acht gerichte tips krijg je het beste resultaat. Een paar trucjes zijn genoeg en natuurlijk de juiste producten.

Wist u dat de perfecte wasbeurt in de schaduw gebeurt?

En dat het beter is om twee emmers te hebben in plaats van één om krassen op de auto te voorkomen met restsporen die in de doek zouden kunnen achterblijven? Kortom, zelfs voor een eenvoudige handeling zoals het schoonmaken van de auto is het noodzakelijk om de juiste technieken onder de knie te hebben, waardoor u bij geen enkele beweging een fout kunt maken en aan het einde van de operatie een vakkundig resultaat krijgt. Door vanaf het begin de juiste regels toe te passen, krijgt u het beste resultaat zonder tijd en energie te verspillen. Het is essentieel om de beste producten op de markt te hebben, aan de andere kant, voor het schoonmaken van een “oude dame”, misschien pas gerestaureerd en in uitstekende staat, heb je geschikte apparatuur nodig, zoals een delicate microvezelhandschoen of een synthetisch lederen doek, essentieel om tijdens de droogfase geen halo’s achter te laten.
Kortom, het verschil tussen een goed uitgevoerde klus en een ‘niet-professionele’ klus zit hem in de details. Houd deze acht tips in gedachten en u zult volledig tevreden zijn met het resultaat.

1 – De eerste stap is om de auto te wassen met een geschikte waterstraal om vuil en vreemde voorwerpen die krassen op
de lak kunnen veroorzaken, te verwijderen. Dring niet aan met de spuitjet in de buurt van de kap.

2 – Begin vanaf de onderkant met het wassen van de velgen en de onderste delen, omdat dit de moeilijkste plekken zijn om schoon te maken. Juist om deze reden is het een goede gewoonte om een ​​spons of borstel te gebruiken die alleen is bedoeld voor het wassen van deze onderdelen.

3 – U kunt nu overgaan tot het inzepen van de auto met de Marley-microvezelhandschoen door deze onder te dompelen in de eerste emmer, die we zullen gebruiken voor de
diepere reiniging. Het inzepen gebeurt met delicate en roterende bewegingen.

4 – Vergeet niet om de handschoen vaak uit te spoelen, waarbij u de tweede emmer met schoon water gebruikt om vuil te verwijderen en te voorkomen dat het zich op andere delen van de carrosserie verspreidt.

5 – Na het inzepen van een gedeelte onmiddellijk met de waterpijp afspoelen om te voorkomen dat de shampoo uitdroogt en strepen achterlaat. De hele carrosserie moet altijd nat worden gehouden met een kleine straal handdouche.

6 – Nu de auto weer schoon is gaan we over naar de droogfase.
Het advies is om jezelf uit te rusten met Extra Dry synthetisch leer dat over het gehele oppervlak van de carrosserie moet worden gestreken.

7 – Gebruik na het drogen een microvezeldoek en de quick detailer Fast Cleaner om eventueel resterend water
of kalkaanslag te verwijderen.

8 – Het lichaam straalt nu weer in elk detail. Zelfs van dichtbij zijn er geen vlekken of onvolkomenheden. Kortom, een vakkundig resultaat van een echte vakman.

U vindt de producten die in de video worden gebruikt in onze winkel: Auto cosmetica

Relatest posts

auto wassen
Autoschade herstellen met een spuitbus: mogelijkheid of mythe?

Leave Comments

Top