Koplampen polijsten

Koplamp Polijstset 8 delig Cleanextreme

300 Orders
Kenmerken
 •   polijstpasta CP120 200ml
 •   Steunschijf 75mm met klittenband voor accumachine
 •   Polijstpad 75mm Clean Products
 •   Trizact P3000 75mm
 •   1 handvel 3M P1000
 •   1 handvel  3M P1200
 •   1 handvel 3M P2000 (klein)
 •   1 microvezel doek (Gratis)
#14801
In stock
Oorspronkelijke prijs was: €36,95.Huidige prijs is: €32,95.
EAN: 8785253700502

Beschrijving

Koplamp Polijstset 8 delig Clean extreme 200ml

Koplamp Polijstset 8 delig Cleanextreme. Met deze set maak je de koplampen weer als nieuw. Professionele koplamp herstel set. Voor het machinaal polijsten en renoveren van de koplampen. Zo maak je gele koplampen in 10 minuten per kant weer helder.Dit gaat je lukken met dit topproduct van Clean products. Met deze polijst kit van Clean Products kunnen je koplampen er weer tijden tegenaan. Hoe vaak je de auto ook door de wasstraat rijdt, het is onvermijdelijk dat de lampen op den duur vaal worden. Het is on verkoombaar dat de kunststof koplampen na verloop van jaren vergelen. Dit komt door de weersinvloeden en ultraviolette straling van de zon. Het resultaat is dat het plastic dof wordt en minder licht doorlaat. Niet onbelangrijk Koplampglazen polijsten verhoogt de lichtopbrengst!

Aan de Slag met de Koplamp Polijstset 8 delig :

Stap 1 Voorbereiding:

 • – Zorg dat de lampen helemaal schoon zijn
 • – Ga naar de carwash of gebruik zelf een auto shampoo.
 • – Krijg je niet alle vuil af van je koplamp?Gebruik dan eerst een kleihandschoen
 • – Dit is een speciale reinigingshandschoen
 • – Plak de autolak rondom de koplampen af met tape.Dit voorkomt schuurkrassen in je autolak

Stap 2 schuren:

 • – Schuren met P1000 nat
 • – Naschuren met P1200 nat
 • – Naschuren P2000 nat

Stap 3 Trizact:

 • – Steunschijf monteren op Accuboormachine
 • – Trizact P3000 gebruiken op steunschijf
 • – Voldoende water toevoegen tijdens het gebruik van de Accuboormachine

Stap 4 polijsten:

 • – Koplampen schoon en droog maken
 • – Polijstpad monteren op de steunschijf
 • – Paar druppels CP120 op de polijstpad gebruiken
 • – Koplamp polijsten
 • – Daarna nog enkelen keren polijstpasta gebruiken totdat de polijstpad verzadigt is
 • – Polijstpasta goed uitwrijven met bijgeleverde microvezel doek

De doffe en vergeelde koplampen worden aangetast van buitenaf. dus kun je ten alle tijden dit herstellen d.m.v. schuren en polijsten.Met deze krachtige One Step Polijstpasta van Clean Products.Daarmee krijg je een perfect eindresultaat.Bespaar geld door je lampen eenvoudig zelf te herstellen.Bijvoorbeeld doordat je de kappen niet hoeft te vervangen!
Voor krassen polijst sets klik hier

Extra informatie

Tip

Vergeet niet voor het schuren, de koplampen schoon te maken.Het vuil moet verwijderd worden om schuurkrassen uit te sluiten.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Koplamp Polijstset 8 delig Cleanextreme” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Koplampen polijsten: doffe koplampen weer herstellen als nieuw!

Zijn je koplampen dof en mat? Zitten er veel krassen op en een gele waas? Slecht voor het totaalbeeld van je auto ook al is de carroserie kras en deuk vrij plus,het is alles behalve veilig. Doffe koplampen vrij zelf eenvoudig weer flink opknappen waardoor het zicht en uitstraling weer optimaal is.

 

Doffe koplampen.

Wat is de oorzaak waarom heldere koplampen na verloop van tijd minder helder worden om vervolgens dof en geel uit te slaan. Vroeger hadden we koplampen van glas,maar de laatste jaren zijn de meeste automerken overgegaan naar transparante kunstof met daaroverheen een laag coating. Deze coating wordt heel dun aangebracht ter bescherming van de de kunstof. Of we nu een nieuwe auto auto nemen van een gerenomeerd merk uit bv.duitsland of een automerk uit China of Korea,na verloop van tijd zullen al deze autos bij normaal gebruik te maken krijgen van een beschadigde vergeelde en doffe uitslag op de koplampen.

 

Verwering.

De slijtage van de coating op de koplampen heeft te maken met de ultraviolette straling van de zon en de weerinvloeden van buitenaf zoals zure regen en pekel op de weg. Na enige tijd komen er kleine barstjes in de coating en zal de koplamp gaan oxideren en vergelen. Het gevolg daarvan is een aanzienlijk mindere lichtopbrengst,koplampen worden dof en lelijk en functioneren niet goed meer. Gebruikt men halogeen verlichting,die veel hogere themperaturen geven in de koplamp dan de traditionele verlichting zal het slijtage proces alleen maar versnellen.
 

Waarom de koplampen polijsten.

Doffe koplampen die vergeeld zijn doen afbreuk aan de gehele auto,ook als je auto in perfecte staat van onderhoud is en heeft het een hoge lakglans. Een set mooie wielen eronder, maar die koplampen? Minder zicht in het donker dus de veiligheid komt in het geding zeker ook voor medeweggebruikers. Dus zien en gezien worden is zeker niet veilig meer met doffe koplampen.
 

Vernieuwen of polijsten?

Matte verkleurde en doffe koplampen kunnen na verloop van tijd in een dermate slechte staat zijn de ze bij de APK keuring worden afgekeurd op de hoeveelheid lichtopbrengst die het mist. Een mogelijkheid is om de koplampen te laten vervangen door nieuwe,maar dat zal al vlug in de papieren gaan lopen. Zeker met de moderne autos van nu is het in veel gevallen een behoorlijke ingreep om de koplampen te de/en monteren in de auto. Dan nog niet te spreken over het opnieuw inlezen van de computer, doordat de stekker van de koplampfitting wordt verwijderd in sommige gevallen. Daarbij komt nog de aanschaf prijs van de koplampen. Dus is het verstandig om in ieder geval met de juiste producten de koplampen zelf te gaan schuren en daarna te polijsten. De kosten hiervan zijn nog wel te overzien.
 

Zelf doen!

De goedkoopste optie is dus om de koplampen eens zelf onderhanden te nemen. Voor een paar tientjes heb je een goede set in huis waarmee je alle doffe en vergeelde aanslag kunt polijsten zodat je ze weer laat glanzen en helder maakt. Tevens kun je de polijst set gebruiken om de achterlichten weer op te frissen en krasjes in de autolak te poetsen
 

Houd ze nieuw.

Als je de lampen in goede conditie wilt houden zul je ze 2 maal per jaar moeten polijsten dit omdat ze na verloop van tijd de kunstof weer gaan slijten. In dit volgende filmpje laat ik je zien hoe je stap voor stap te werk gaat om de koplampen weer een nieuw leven in te blazen.

Top