Spotrepair

[rev_slider_vc alias=”sliderrr”]

Spotrepair Fonteyn de autolak specialist

Al ruim 15 jaar hebben wij ervaring in het herstellen van autoschade. Sinds 2013 zijn we gestart met een webshop. De webshop is volledig gericht op het zelf repareren van je auto. Begin 2016 hebben we zo’n 6000 producten in onze webshop en we zijn nog steeds aan het uitbreiden. Van 2013 tot 2016 hebben meer als 4000 tevreden klanten voorzien van producten. Omdat service een belangrijk speerpunt is van onze bedrijfsvoering doen we er alles aan om het onze klanten zo makkelijk mogelijk te maken. Regelmatig maken we video’s om onze klanten een professionele  uitleg te geven. Dat deze video’s aanslaan is een feit momenteel hebben we meer al 100.000 Youtube views.

[rev_slider_vc alias=”teksten”]
Webshop
Auto laten maken
Uitleg videos

Spotrepair moet men zien als een alternatieve reparatietechniek.

Door de beperkte grootte van de schadeherstelling is het een spuittechniek die qua kosten lager ligt dan traditioneel schadeherstel. Door middel van een spotrepair kan men lakschades verhelpen. Het resultaat van een spotrepair is meestal onzichtbaar maar dat hangt veelal af van de staat waarin het lakwerk verkeert. Een spotrepair is toepasbaar op bijna alle delen van het voertuig en is daarnaast wel gebonden aan een maximale oppervlakte.Maar het is wel noodzakelijk dat je genoeg ruimte hebt om het uit te spuiten zodat een natuurlijk verloop ontstaat van de oude naar de nieuwe blankelak laag.

Werkwijze spotrepair:

De spotrepair-hersteller zal eerst de herstelling plaatselijk voorbereiden d.w.z. plaatselijk schuren, plamuur (indien nodig) en grondverf aanbrengen. Daarna zal hij de kleur aanbrengen. Elke auto heeft een specifieke kleur die kan geïdentificeerd worden aan de hand van een kleurcode. In deze kleurcode staat beschreven hoeveel men van elke mengkleur moet bijvoegen om tot deze kleur te komen. De spotrepair-hersteller zoekt deze kleurcode op en maakt op basis hiervan de verf aan.

Wat is spotrepair?

Spotrepair is een ander woord voor een deelreparatie en een vrij nieuwe methode om beschadigingen professioneel, en goedkoop te repareren.Tevens is het voordelig en milieuvriendelijk. In veel gevallen zijn de besparingen aanzienlijk.

Wat kan wel met spotrepair?

Bij spotrepair onderscheiden we drie zones op een auto:1 Dak, motorkap en kofferdeksel2 ‘Het ‘aanzicht’ van de zijkant.3 Overige delen langs de onderzijde van de autoSpotrepairs in de laatste zone zijn nooit een probleem, en ook in de 2e-zone kan in principe overal een spotrepair worden verricht, mits op één plaats per paneel. Maximale grootte van de totale reparatie, (dus niet van de beschadiging zelf), wordt over het algemeen het formaat van een A4 vel papier gehanteerd. Maar meestal wordt het te spuiten deel toch wel wat groter,maar dat is met de huidige producten geen probleem.

Wat kan niet met spotrepair?

In het zicht liggende delen als motorkap en dak is niet altijd volgens de spotrepair-methode behandelen.Op deze plaatsen kan de reparatie zichtbaar blijven omdat er meestal licht kleurverschil kan ontstaan. “Specialisten in het vak verleggen telkens hun grenzen”. “Maar een spotrepair midden op de motorkap van een zilvergrijze auto, dat kan echt niet. In deze gevallen is het beter op toch de hele motorkap te spuiten, zodat er geen kleurverschil is te zien.Daarintegen is een spotrepair op de rand van een motorkap,dak(rand) of kofferkeksel wel mogelijk zelfs een zilvergrijs metallic.Zo is een aanzienlijke schade dikwijls goed te herstellen als je een spotrepair combineert met restylen(uitdeuken zonder spuiten).

Vervolg werkwijze spotrepair

Als de schade hersteld is door middel van spotrepair, zal de lak goed gedroogd moeten worden met één korte golf infrarooddroger. Dit zal ongeveer zo’n twintig minuten in beslag nemen om de lak daarna rustig te laten afkoelen. Nu kunnen we het lakwerk lichtjes gaan schuren en polijsten.
Ten eerste beginnen wij met het schuren van de blanke laklaag met een korrelgrofte van P2000.
Nu zullen alle oneffenheden en eventuele stofpuntjes gelijkmatig gematteerd worden zodat wij één mooi strak beeld krijgen. Dit gebeurt met één vlakschuurmachine klein model met daarop gemonteerd één softpad, zodat we niet door de randen heel schuren. Nu gaan we stof afnemen met één doek met hetzelfde gereedschap één schuurpapier P3000 monteren. We gaan nu het proces herhalen maar dan schuren wij iets verder als met de P2000 zodat we in de buurt komen van de uitspuitzone dit moet nauwkeurig gebeuren omdat we niet door de blanke lak heel willen schuren maar met enige tijd ervaring met het maken van spotrepairs is het mogelijk, tevens gebruiken wij een high sollid blanke lak die normaal gesproken voor één voldoende laag dikte verzorgt.
Nu hebben we de nieuwe blanke lak met P3000 gematteerd. Het stof kan nu wederom afgenomen worden om de laatste stap in het schuurproces af te ronden. Nu gebruiken we een exterische schuurmachine eveneens met een softpad erop. Daar komt nu één een schuurpapier P6000 op te zitten, we kunnen nu de spotrepair in zijn geheel inspuiten met water om het verder te gaan matteren. Tevens kunnen wij het gedeelte van de uitspuitzone meenemen tot aan de oude blanke laklaag. Zo krijgen we een natuurlijk verloop van de spotrepair in zijn geheel. Na het droogmaken zal je zien dat de spotrepair in zijn geheel één zijdeglans heeft en alle onevenheden zijn verdwenen.
Nadat het schuurproces is afgerond kunnen we alles droogmaken en de spotrepair in zijn geheel gaan polijsten. Na dit zorgvuldig gedaan te hebben zul je zien dat je één mooie bolle glans krijgt en de overgang van de uitspuitzone naar de oude blanke lak verdwenen is.

Na dit proces is de spotrepair klaar.

Bekijk hieronder onze best verkochte producten:

Top