Polyester Reparatie

 

Wanneer u schade heeft aan een bijvoorbeeld een polyester:

  • bumper
  • skirt
  • spoiler
  • spatbord (motorfiets)
  • kuip (motorfiets)
  • zitje (motorfiets)
  • en andere polyesteronderdelen

<img alt=”polyester reparatie” data-src=”/media/7328/polyester reparatie .jpg”>
De kapotte vezels worden weggeslepen en de omranding wordt dan uitgeschuurd. Na het afblazen en ontvetten van het reparatiedeel kunnen we beginnen met herstellen. We gaan nu de polyester glasmat aanbrengen op het beschadigde deel, dit noemen we lamineren. Als we vervolgens genoeg laagdikte hebben aangebracht zullen we moeten wachten tot de polyester goed is uitgehard voor we verder kunnen met de reparatie.
Na uitharding van het polyester gaan we beginnen met grof schuren van het reparatiedeel en gaan een verloop maken van de reparatie naar het omliggende deel.Als het lamineren goed is uitgevoerd kunnen we zonder al te veel polyesterplamuur gebruiken het schadedeel al strak maken.
Polyesterplamuur wordt gebruikt om eventuele oneffenheden glad te krijgen. Nadat dit is gebeurd kunnen we verder gaan uitschuren met een fijnere korrel om de reparatie klaar te maken voor de grondlaag. Na goed af te blazen en ontvetten gaan we beginnen met afplakken om de grondlaag aan te brengen. Er worden nu enkele lagen filler( grondlak) aangebracht om eventuele overgebleven gaatjes dicht te spuiten.
Het drogingsproces zullen we zorgvuldig moeten doen, dit komt omdat polyester van zichzelf poreus is, dit houdt in dat er zich lucht bevindt tussen de glasvezels. Gaan we dit dan vervolgens sterk verwarmen bestaat er de kans dat de lucht zover uitzet dat er barsten komen in de grondlaag.
We kunnen dus beter de reparatie een nachtje laten staan om verder te gaan met schuren. De volgende dag gaan we dus beginnen met het schuren van de filler en met matteren van het te herstellen object.
Nadat dit is gebeurd wordt alles goed schoongemaakt en ontvet. Nu kunnen we gaan afplakken en een spotrepair uitvoeren. Als dat gebeurd is zullen we het geheel goed moeten laten drogen om vervolgens het uitgespoten deel te polijsten zodat de reparatie niet meer zichtbaar is.
 
 
 g alt=”offerte aanvragen” data-src=”/media/7328/offerte aanvragen .jpg”>

 

Top