Berichten

We zijn kampioen !!!

Fonteyn Spotrepair Feliciteerd Rainbow Team Sidecars !

Na een lange stop in de zomer was het eindelijk zover en kwam het laatste raceweekend dit seizoen aan bod. Ook deze keer op het circuit van Oschersleben waar we de vorige wedstrijd ook hadden verreden. Maar dit keer zou het een spannend weekend worden want er was een kans om kampioen te gaan worden. Met 19 punten voorsprong op de nummer 2 was het nog niet veilig in het kampioenschap.

Het weekend kende drie trainingen waarvan twee qualificaties en op de zondag twee wedstrijden.
Op zaterdagochtend mocht de vrije training gereden worden onder droge omstandigheden. Dit kwam goed uit want er moest nog wat elektronica getest worden van de motor, hierdoor was snelheid niet het belangrijkste. Maar toch nog een 7e tijd in de eerste training. Helaas hadden de weergoden andere ideeen en kwam er veel regen over het circuit. Het was wel weer droog geworden toen we mochten rijden en hebben hier de intermediates banden gekozen hopend op genoeg grip.
Al snel kwamen we erachter dat dit niet de juiste keus was maar hebben de qualificatie uit gereden met deze banden. Dit betekende dat we wel ver achteraan het startveld stonden met deze tijden.
Hopende dat de tweede qualificatie droog zou zijn bleek niet te gaan gebeuren. In de tussentijd nog meer regen dat er voor de qualificatie regenbanden gemonteerd werden. Een andere keuze was er niet dus werd er het beste uit gehaald, veel glibberen en glijden een 6e tijd weten te noteren.

Op zondag zou het moeten gaan gebeuren om alles veilig te stellen in de puntenstand. Deze keer ook een moeilijke keuzen voor de banden, de regen was over getrokken maar de baan was nog steeds nat. Met vertraging in de klasse voor ons werd de baan langzaam droger en droger. Op het laatste moment hebben we de banden nog gewisseld hopend dat dit een goede keuze zou zijn. Startprocedure was erg lang maar toen de lichten uit gingen hadden we een zeer goede start, dat we als 5e door de eerste bocht kwamen. Voor ons was de baan nog te nat en werd er behoudend gereden om het zijspan op het asfalt te houden. Uiteindelijk na 9 ronden kwamen we als 8e over de finisch lijn, met wat extra punten hadden we wat meer voorsprong in het klassement maar niet genoeg om kampiooen te worden.

In de middag kwam de zon tevoorschijn en konden we de laatste wedstrijd rijden op een droge baan met een lekker zonnetje.
Weederom een zeer goede start, maar met overschakelen ging het mis en verloren we de nodige meters op de concurentie.
Gelukkig konden we ons herpakken en zochten we aansluiting bij de kopgroep. Na een 5 tal ronden werd het gat te groot en zijn we ons eigen tempo gaan rijden. Tot de laatste ronden hebben we alleen gereden zonder enige concurente om ons heen. Finishvlag viel na 11 ronden waar we met een mooie 4 positie over de streep kwamen. Behoudend gereden om de nodige punten te pakken en dit was gelukt.
Met uiteindelijk een ruime voorsprong van 26 punten staat het team bovenaan de lijst. De International Sidecar Trophy kent een nieuwe kampioen in 2017,
Team Rainbow Racing 2017 was gepland voor het team als leerjaar, om de nodige kennis op te doen in de zijspansport. Dat uiteindelijk dit resultaat behaald is hadden begin dit seizoen nooit verwacht. Langs deze weg wil ik alvast iedereen bedanken die het mogelijk hebben gemaakt dat Team Rainbow Racing heeft kunnen uitkomen in International Sidecar Trophy. Dankzij eigenaar van het zijspan en zijspancoureur Michiel de Groen was dit anders nooit gebeurd.

Relatest posts

Online shop autolak België
Meeste autoschades in Noord-Brabant.
Helft parkeerschades wordt niet hersteld
Kleur inmeten met de RapidMatch van PPG.
Auto’s steeds minder uitgebreid verzekerd

Leave Comments

Top