Berichten

Hoge snelheden belemmerd verkeersveiligheid

Hoge snelheden belemmerd verkeersveiligheid

Slechte verkeersveiligheid door te hoge snelheden in België

 

Belgen voelen zich vooral onveilig in het verkeer door overdreven hoge snelheden. Dit blijkt uit de derde editie van de Nationale Verkeers Onveiligheidsenquête van het Belgisch instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV).
 
Slordige rijstijlVerder wordt de slordige rijstijl van de weggebruikers vaak aangehaald, maar ook rijden onder invloed en bestuurders die met andere dingen bezig zijn dan het verkeer (bv. gsm). Toch voelt de Belg zich in 2014 veiliger in het verkeer dan in 2012. Volgens BIVV zijn het de kwetsbare weggebruikers zoals fietsers, motorrijders en bromfietsers die zich het minst veilig voelen in het verkeer. Opvallend is dat jongeren zich relatief veiliger voelen, ook al is het deze groep die meer gevaarlijk gedrag vertoont dan de andere leeftijdscategorieën”, aldus het BIVV.
 
VerkeersveiligheidVolgens de minister van Mobiliteit Jacqueline Galant moet er nog steeds elke dag worden geinvesteerd in verkeersveiligheid: “Als minister zal ik de noodzakelijke beleidsmaatregelen nemen, maar die alleen zullen niet volstaan. Ook elke burger kan en moet zijn steentje bijdragen in het verhogen van de verkeersveiligheid. Immers, uit deze enquête blijkt dat ongeveer 1 op 50 weggebruikers het voorbije jaar persoonlijk betrokken was bij een letselongeval. En dat is nog steeds veel te veel.”
 
 
 
 

 

Relatest posts

Online shop autolak België
Meeste autoschades in Noord-Brabant.
Helft parkeerschades wordt niet hersteld
Top